Целосна модернизација на водоводната мрежа на Гостивар со финансика поддршка од KfW Банка и SECO

Со гордост ве известуваме дека во летото 2022 година гостиварци повеќе нема да чувствуваат недостаток на вода за пиење, бидејќи напорно работевме за да стигнеме до тука.

Покрај модернизацијата на водоводната мрежа, гостиварци, а особено селата Здуње, Дебреше, Чајле, Форино, Чегране, Горнс Бањица, Долна Бањица, Беловиште, Балиндол, Стар Балиндол, како и населбите Циглана, Фазанериј, Блок XXI, Блок VIII, Блок VII, од следната година непрекинато ќе се снабдуваат со доволни количини вода за пиење.
Им благодариме за поддршката на KfW Банк и нашите пријатели од Швајцарскиот државен секретаријат за економски прашања – SECO.

Нека ни е со среќа овој проект кој е најголемото дело досега реализирано за Гостивар.