Author: komunalec

Започна акцијата за санација на улиците

Јавното претпријатие “Комуналец”, со поддршка на Општина Гостивар, започна широка акција за саанција на ударните дупки низ градските улици. “По лоштото време пропратено со поројни дождови и снего што го зафати подрачјето на општина...

Се поставуваат нови корпи за отпадоци низ градските улици

Започна денес распределбата на нови корпи за отпадоци кои се поставуваат низ главните градски улици во градот Гостивар. Станува збор за проект на Јавното претпријатие “Комуналец” – Гостивар, чија цел е да се подигне...

ЈП Комуналец на терен

Драги сограѓани, Брзото топење на снегот и дождливото време создадоа комплицирана ситуација во некои населби во градот. Огромната количина на вода поплави неколку улици во различни делови на градот. ЈП Комуналец е мобилизиран и...

Во селото Дебреше е изградена нова фекална канализациона линија

Јавното претпријатие “Комуналец” започна со изградба на канализациона мрежа за дел од селото Дебреше во износ од 4,5 милиони денари. Директорот на ова претпријатие објави дека сите блокади за почеток на градежните работи се...