Во селото Дебреше е изградена нова фекална канализациона линија

Јавното претпријатие “Комуналец” започна со изградба на канализациона мрежа за дел од селото Дебреше во износ од 4,5 милиони денари.
Директорот на ова претпријатие објави дека сите блокади за почеток на градежните работи се елиминирани и дека се направени максимални напори за да се обезбеди дека градежните работи се изведуваат според предвидената динамика.
“Како што можете да видите, почнавме денес со реализација на работи за изградба на фекална канализација за дел од селото Дебреше. Канализациската линија што треба да се изгради е во должина од 800 метри. Проектот е финансиран од Министерството за екологија во вредност од 4,5 милиони денари “, истакна директорот на НП” Комуналец “Исак Лазами.

Лазами, исто така, објави дека новото раководство успеа да ги надмине сите блокади кои се направени и дека сето тоа го прави за да ги реализира проектираните проекти во рамките на предвидените рокови.
Градежните работи се очекува да бидат завршени во рок од 15 дена.

You may also like...